ČeskéBudějoviceDnes.cz
ČeskéBudějoviceDnes.cz » Monitor zpráv » Z regionu » Českobudějovický deník - zprávy

Z regionu

Českobudějovický deník - zprávy Zdroj: Českobudějovický deník - zprávy |

Noční klid v Budějovicích se vrátí na jednání zastupitelstva

16. 4. 2024 | Dvě akce, pro které se schvalovala výjimka z nočního klidu, otevřely debatu nad dodržováním veřejného pořádku v jihočeské metropoli.

Benzín znovu zlomil hranici čtyřicet korun za litr. Může stoupat dál

16. 4. 2024 | Kolem 40 korun za litr nyní stojí benzin na čerpacích stanicích.

Mladí reprezentanti Budějovic přivezli medaile za sport i zpěv

16. 4. 2024 | Úspěch pěveckého sboru i medaile mladých sportovců ocenila na českobudějovické radnici primátorka Dagmar Škodová Parmová.

Opustili nás. Přinášíme přehled posledních rozloučení v Budějovicích

16. 4. 2024 | Přinášíme přehled posledních rozloučení, která se v nejbližší době uskuteční v obřadní síni českobudějovického krematoria na hřbitově svaté Otýlie.

Novohradští vymění nebezpečnou křižovatku za kruhák, musí ale vydržet uzavírky

16. 4. 2024 | Podřadit a ostře doprava do kopce. Náklaďáky nebo autobusy si při tom musí nadjíždět aspoň trochu do protisměru. Manévr, který dobře znají všichni novohradští řidiči i třeba výletníci, kteří míří do příhraničního města, už bude brzy minulostí. Problematickou křižovatku s prudkou zatáčkou na příjezdu do Nových Hradů nahradí kruhový objezd. V pondělí 15. dubna 2024 si dodavatelská firma Colas převzala staveniště, hotovo má být příští rok v červnu. Stavba, jejíž součástí je i oprava průtahu městem, ...

Vraceli se z večírku a nevešli se do auta. Co tak asi vymysleli

15. 4. 2024 | V neděli 14. dubna ve tři hodiny ráno spatřil operátor městského kamerového systému na Mariánském náměstí skupinu šesti osob, nastupujících do jednoho osobního vozidla.

Připevněte věci, možná budou padat i stromy. Na jih Čech se blíží silný vítr

15. 4. 2024 | Pády větví a stromů, menší škody na budovách a také nebezpečí úrazů uvolněnými předměty, to všechno hrozí na jihu Čech od dnešního večera do zítřejšího odpoledne. Meteorologové vydali výstrahu před silným větrem.

Hádka zastupitelů o parkování na Máji. Padla i výzva k zásahu policie

15. 4. 2024 | Hodně ostrá debata plná emocí provázela v pondělí 15. dubna na českobudějovickém zastupitelstvu jednání o novém parkovacím domě, který radnice plánuje na sídlišti Máj.

Herec Petr Rychlý předvedl na roadshow v Budějovicích rychlé vozíky

15. 4. 2024 | Návštěvníci roadshow STILL ČR si osahali manipulační techniku a řídili vysokozdvižné vozíky.

Růžové koruny a duhové koberce lákají fotografy. Ve Veselí si lze i zasoutěžit

15. 4. 2024 | Jaro letos překvapilo nejen zemědělce či zahrádkáře. Kvete vše - od okrasných rostlin přes keře až po stromy. Některá města na jihu Čech v tomto období opravdu vynikají. Deník zaujalo zejména malebné centrum Veselí nad Lužnicí na Táborsku, kde na náměstí TGM kvetou okrasné sakury, ale i náměstí Míru v Týně nad Vltavou na Českobudějovicku, které zdobí stovky barevných tulipánů a narcisů. Podívejte se v naší fotogalerii s videem. ...

Filmový příběh na jihočeské Portě, vyhráli Živana Stupková a Jiří Toman

15. 4. 2024 | Společně vystupovali jako duo naposledy na Dětské Portě před 20 lety. Když se nyní přihlásili, opět proto, aby udělali radost rodičům, tak skládali na dálku a cvičili i v obytném voze.

Opustili nás. Přinášíme přehled posledních rozloučení v Budějovicích

15. 4. 2024 | Přinášíme přehled posledních rozloučení, která se v nejbližší době uskuteční v obřadní síni českobudějovického krematoria na hřbitově svaté Otýlie.

Klíšťata jsou při chuti, už kvůli nim marodí bezmála osmdesát Jihočechů

15. 4. 2024 | Už 76 potvrzených případů lymeské boreliózy evidují letos jihočeští hygienici. To je podle ředitelky Krajské hygienické stanice Kvetoslavy Kotrbové k tomuto období nejvíce za poslední roky. Vloni k 15. kalendářnímu týdnu to bylo 57 případů. 

Památkáři zvou na přednášku, CASA letěla nad Boršovem, začíná soutěž kuchařů

14. 4. 2024 | Chcete se dozvědět zajímavé podrobnosti o klášteru Plasy? Národní památkový ústav v Českých Budějovicích o něm nabízí přednášku. Boršov nad Vltavou připomněl padlého pilota i s přeletem letadla CASA. Přispět na charitu můžete ve sbírce Srdíčkové dny. Sbírku vyhlásila i Paměť národa. Dobrovolníci uklízeli Česko. Vyhlášena je soutěž pro mladé kuchaře. Koncerty U Kapličky a v Nových Hradech.

Tři sta odborníků na krocení ohně dorazilo do budějovického hotelu

14. 4. 2024 | O více než stovku překonal letošní ročník odborné konference Červený kohout loňskou účast. Do přednáškového sálu hotelu Clarion v Českých Budějovicích letos zavítalo více než 300 zájemců.

Od sousedů: Bavorsko přišlo o 5000 kilometrů čtverečních půdy

14. 4. 2024 | V roce 1980 měřila skutečně obhospodařovaná zemědělská půda v zemi 37 600 čtverečních kilometrů, roku 2022 ještě 32 500 kilometrů. Údaje z letošního ledna uvádějí už jen 30 000 kilometrů.

Muzika, tanec, skvělá bašta. Ve Větřní slavili Mezinárodní den Romů

14. 4. 2024 | Když se tahle parta rozhodne uspořádat něco výjimečného, můžete vzít jed na to, že to bude stát za to. Romové ve Větřní o víkendu vůbec poprvé slavili Mezinárodní den Romů a všem, kdo mezi ně přišli, dokázali, že se mají čím pochlubit nejen na poli kulturních tradic, ale například i v kuchyni.

Opustili nás. Přinášíme přehled posledních rozloučení v Budějovicích

14. 4. 2024 | Přinášíme přehled posledních rozloučení, která se v nejbližší době uskuteční v obřadní síni českobudějovického krematoria na hřbitově svaté Otýlie.

Od sousedů: Kradl drahá auta za humny

13. 4. 2024 | Na hranici ve Wullowitzu zadržela rakouská policie 45letého Čecha, který se 23. a 31. prosince vloupal do dílen a odcizil kromě jiného luxusní sportovní vůz.

Slavili na školním dvoře s kapelou, navařenými dobrotami a hudebním kroužkem

13. 4. 2024 | Školním dvorem českobudějovické ZŠ Nová zněly housle, harmonika a basa kapely z Českého Krumlova.



Zpravodajství ČeskéBudějoviceDnes.cz

Projekt Naše stopy v NATO zabodovaly na jihu Čech. Vzdělávací projekt o armádě si škola pozvala už podruhé

Obléknout si protichemický ochranný oblek, vyzkoušet srdeční masáž nebo si prohlédnout pyrotechnický materiál. To vše bylo náplní projektu Ministerstva obrany "Den s armádou - Naše stopy v NATO", který tentokrát zavítal na jih republiky. Více o ...

ČEZ: Temelínské cyklobusy zahájily sezónu

Do práce v autobuse, zpátky domů na kole. Také letos mohou zaměstnanci elektrárny k dopravě do práce využívat cyklobusy. Netradičním benefitem sleduje ...

AV ČR: Candáti na Lipně bojují o přežití. Vědci budou kontrolovat jejich hnízda

Šedesát umělých hnízd pro candáty instalují v těchto dnech jihočeští rybáři z Českého rybářského svazu (ČRS) ve spolupráci s vědci z Biologického cent ...

Vojáci ze Strakonic se připravují na přezbrojení. Na Doupově cvičili novou taktiku

Strakoničtí vojáci se připravují na převzetí moderního protiletadlového kompletu SPYDER. To si mimo jiné vyžádá i změnu organizační struktury jednotky ...

Ušijte si pohodlné kousky: Tipy pro tvoření z teplákoviny

Teplákovina je příjemný materiál, ze kterého se s oblibou šije zejména volnočasové oblečení. Velkou výhodou je, že se s ní pracuje poměrně snadno. Šit ...



Úterý 16.4.2024
Jihočeský kraj
Další regiony »
Sdílet: Sdílet na Facebooku Sdílet na X






Nastavení cookies | GDPR | Přidat zprávu, PR článek | O nás, kontakty | Přidat firmu | Nabídka našich služeb | Inzerce-Dnes.cz | Práce v ČR | InfoDnes.cz
InfoDnes.cz
Sdružení regionálních portálů

Kraj Vysočina
HavlíčkůvbrodDnes.cz
JihlavaDnes.cz
TřebíčDnes.cz

Liberecký kraj
LiberecDnes.cz

Ústecký kraj
ÚstínadLabemDnes.cz

Plzeňský kraj
PlzeňDnes.cz

Jihočeský kraj
ČeskéBudějoviceDnes.cz

Jihomoravský kraj
BrněnskoDnes.cz

Olomoucký kraj
OlomoucDnes.cz

Zlínský kraj
ZlínDnes.cz

Moravskoslezský kraj
OstravaDnes.cz

Copyright © 1/2009-2024 M+MP spol. s r.o. InfoDnes.cz | Webdesign & webprogramming © PD | RSS InfoDnes