ČeskéBudějoviceDnes.cz
ČeskéBudějoviceDnes.cz » Kalendář akcí » Detail akce

Přidávání akcí do kalendáře bylo dočasně pozastaveno.
Pokud chcete propagovat svoji kulturní akci formou PR článku v našem zpravodajství kontaktujte nás zde.

Houpačka 2019 - charitativní-multižánrový festival / Velešín

Kdy:
Sobota 17.08.2019 od 13:00 hod až 18.08.2019
Kde:
Areál fotbalového hřiště, Velešín
Pořadatel:
Sdílet:

Spolek 2/4 připravuje již 7. ročník charitativního a multižánrového festivalu HOUPAČKA 2019...aneb my vám-vy nám.
Je nepsaným pravidlem, že Houpačka každý rok představuje nový program ve kterém představuje kulturní a společenské projekty minoritních žánrů, které jsou určeny všem věkovým kategoriím. V tomto trendu budeme pokračovat i letos!
Nedílnou součástí festivalu je benefiční běh pro VZÁCNÉ DĚTI,(start 14.00 parkoviště Jihostroje) který dovede účastníky až k Houpačce, kde se budou moci vyřádit na řadě originálních atrakcí a soutěží, sledovat netradiční exhibice a workshopy, seznámit se s aktivitami neziskových organizací, nakoupit si ve stáncích s benefičním prodejem a zažít mnoho dalších překvapení. Samozřejmostí je napěchovaný hudební program ve kterém se představí ty nejlepší interpreti, které nabízí tuzemská alternativní scéna
Již 7 let spolupracuje náš-váš festival se spolkem METODĚJ (www.metodej.com) a společně se snaží finančně podpořit děti a jejich rodiny se vzácnou a závažnou metabolickou poruchou. Tato onemocnění jsou velmi často život ohrožující a zásadně omezující kvalitu života pacientů.
Po pečlivém zvážení jsme se pro tento rok rozhodli podpořit tyto konkrétní případy:
ANIČKA KONEČNÁ / 6 let/ Diagnóza: klasická galaktosemie, od narození celoživotní přísná dieta. Od září nastupuje Anička do školy a z výtěžku by rodina pořídila věci do školy a nakoupila speciální potraviny, které jsou velmi nákladné.
VIKTOR BÁRTA / 8 let/ Diagnóza: Mitochondriální encefalokardiomyopatie porucha ATP syntázy při mutaci v genu TMEM 70. Malému Viktorovi při opakovaných metabolických rozvratech hrozí tzv. hyperamonémie. Záchranou pro Vikiho je lék Carbaglu, ale bohužel jediná dávka tohoto léku stojí 15 500 Kč, a proto by rodina použila výtěžek na uhrazení této nákladné léčby.
KAROLÍNKA KROMKOVÁ / 6 let/ Diagnóza: Dětská mozková obrna - diparetická forma. Karolínka byla výjimečně zařazena mezi příjemce se vzácnou metabolickou poruchou, kvůli akutní potřebufinančních prostředků, které budou použity na uhrazení léčby na soukromé klinice Axon, která nabízí terapii Kosmik, díky níž činí Karolínka velké pohybové pokroky.

Vstupné: 150,- Kč / Děti do 12 let a ZTP ZDARMA (členové spolku 2/4 a dobrovolníci pracují na projektu bez nároku na odměnu.

Mapa:

Upozornění: případné změny termínů akce a místa konání si ověřte na stránkách pořadatele !

Další akce v okolí



62,603950500488