ČeskéBudějoviceDnes.cz
ČeskéBudějoviceDnes.cz » Kalendář akcí » Detail akce

Přidávání akcí do kalendáře bylo dočasně pozastaveno.
Pokud chcete propagovat svoji kulturní akci formou PR článku v našem zpravodajství kontaktujte nás zde.

Masopustní zabijačka - Hluboká nad Vltavou

Kdy:
Sobota 15.02.2020 od 09:00 hod
Kde:
Lovecký zámek Ohrada , Hluboká nad Vltavou
Pořadatel:
Sdílet:

Muzeum lesnictví, myslivosti a rybářství zve v sobotu 15.2.2020 na Lovecký zámek Ohrada všechny ty, kteří si chtějí vychutnat atmosféru tradiční zabijačky.
Akce, která probíhá v masopustním období spojí jak zabijačku a s ní spojenou hojnost jídla, tak i masopustní veselí představením masopustních masek i připomenutím masopustních zvyků, které jsou pro jihočeský masopust charakteristické.
Přijďte ochutnat zabijačkovou polévku s kroupami, čerstvý ovar, vepřový mozeček nebo tlačenku. Od 11 do 14 hod. při ukázkách výroby tradičních zabijačkových specialit poobědvat jitrnici, jelito či prejt doplněné staročeskou vejmrdou. V závěru odpoledne provoní nádvoří teplé škvarky.

V prostorách mysliveckého sálu je připravena výstava o historii chovu prasat, tradici zpracování vepřového masa a dalším významu prasete pro člověka. Od 11 do 15 hodin budou mít návštěvníci ve třech vstupech možnost prožít masopustní veselici. O doprovodný program se postarají harmonikáři.
Bohatý doprovodný program je připraven též pro děti, které se mohou zabavit při pohádkách, v tvořivé dílně si vyrobit papírovou masku, naučit se naplnit a zašpejlovat imitaci jitrnice a v neposlední řadě si nechat namalovat masku na obličej.

Mapa:

Upozornění: případné změny termínů akce a místa konání si ověřte na stránkách pořadatele !

Další akce v okolí



39,088010787964