ČeskéBudějoviceDnes.cz
ČeskéBudějoviceDnes.cz » Zpravodajství » Kultura, volný čas

Jihočeský ples roztančí jihočechy!

29.01.2016
Oblíbený Ondřej Havelka se svými Melody Makers, hudebními ceny ověnčená slovenská zpěvačka Jana Kirschner, špičkový orchestr Jihočeské filharmonie v čele s dirigentem Janem Talichem, operní diva Michaela Gemrotová, okouzlující moderátorské duo Roman Šebrle a Lenka Vacvalová nebo pěvecké kvarteto Forsomeone ... Na to vše a mnoho dalšího se mohou těšit hosté Jihočeského plesu. Ten má zároveň i charitativní stránku, když část výtěžku půjde na podporu handicapovaných sportovců.
Pozvánka | Foto: Jihočeský kraj
Premiérový ročník reprezentačního plesu, který společně připravuje Jihočeská filharmonie a Jihočeský kraj, proběhne v sobotu 13. února od 19. hod. v multifunkčních pavilonech T1 a T2 na českobudějovickém výstavišti. Jihočeský kraj se v letošním roce mění v jedno velké olympijské sportoviště, proto i během Jihočeského plesu se hosté mohou těšit na atmosféru slunného Rio de Janeiro. Nevšední kombinaci reprezentačního plesu a sportu podtrhne tematická multimediální show, originální scéna s brazilskými tanečníky či hostesky v brazilských kostýmech. Paralelně s děním v hlavním sále proběhne vlastní program v pavilonu T2. V komornější atmosféře zde mimo jiné vystoupí jihočeská kapela HE band.

"Původně to byl ples Jihočeské filharmonie, v prvních úvahách s tímto nápadem přišel náš šéfdirigent Jan Talich, kraj se následně nápadu s radostí chytil a koncept narostl do rozměrů, které se nám líbí, protože nám to umožňuje pozvat i velmi kvalitní hosty. Kromě nás na plese vystoupí i řada zajímavých hostů v čele s Janou Kirschner, která v regionu už dlouho nevystupovala, naposledy zde byla na menším komorním koncertě" říká ředitel Jihočeské filharmonie Otakar Svoboda. Právě slovenská zpěvačka bude největším tahákem plesu. O společném projektu s filharmonií jednala už před dvěma lety, nakonec kvůli jejímu těhotenství a následnému mateřství z toho sešlo. "Má velmi bohatý a vstřícný repertoár, vhodný pro plesy. Upřímně řečeno máme z toho velkou radost, protože Kirschner je velká hvězda, u nás dokonce možná trochu nedoceněna," dodává Svoboda.

Kromě slovenské zpěvačky se hosté mohou těšit na Ondřeje Havelku a jeho orchestr Melody Makers, který hraje jazz, swing a taneční hudbu z 20., 30. a raných 40. let minulého století. Ples bude moderovat mnohonásobný šampion a olympijským vítěz v desetiboji Roman Šebrle s Lenkou Vacvalovou.

"Co se týče našeho vystoupení, budeme hrát takovou tu klasickou veselou plesovou hudbu. To znamená polky, valčíky, vše, na co se dá dobře tancovat. Převážně od Strausse, bude tam pár mazurek od Chopina. Každý si bude moci vybrat z tanců, které se chce naučit. Budeme také vystupovat s operní pěvkyní Michaelou Gemrotovou, kterou doprovodíme v několika písních, ať už operetních nebo muzikálových," doplňuje svého kolegu šéfdirigent Jihočeské filharmonie Jan Talich.

Prostory multifunkčních pavilonů T1 a T2 jsou vhodné pro 800 až 850 hostů, kteří si budou moci dosyta užit nejen tanec, ale také se tak trochu dostanou atmosférou akce do Ria. Letošní rok je v jižních Čechách laděn do olympijských barev, proběhne zde projekt Jižní Čechy olympijské, i program plesu se tak tohoto tématu bude dotýkat. Bude pestrý, barevný... prostě brazilský. "Pavilon T je nejlepší možnou variantou pro podobný typ akce v Budějovicích. Ples by mohl být v mnohem krásnější budově, ale bohužel takovou České Budějovice nedisponují. Udělali jsme ale vše pro to, aby byl ten pavilon útulný a příjemný," říká ředitel filharmonie Svoboda.

"K vybranému prostoru bych ještě dodala, že pro návštěvníky mimo jiné nabízí velmi dobrou dostupnost. Parkování je možné přímo v areálu výstaviště. Sál je koncepčně upraven tak, aby hosté měli možnost po celou dobu akce příjemně strávit čas u skleničky, popovídat si. V hlavní části sálu bude parket, místa k sezení a scéna, která bude zázemím pro vystoupení a hudební a umělecké produkce. V menším pavilonu T2, kde bude doprovodný program, bude hrát skupina He band. Určitě si každý najde to své," dodává za produkci Lenka Střítecká z agentury Art4promotion.

"O ples je mimořádný zájem i z řad jihočeských firem a budou se partnersky podílet na organizaci tohoto plesu," říká vedoucí kanceláře hejtmana Milan Nebesář.

"Rádi bychom především poděkovali zástupcům Jihočeského kraje i Jihočeské filharmonie za možnost stát se partnerem této akce. Jako jeden z významných zaměstnavatelů v regionu vnímáme naše partnerství jako projev sounáležitosti s lidmi v našem kraji, kteří svou prací tvoří základ úspěchu naší společnosti," říká Filip Winkelhofer, generální ředitel firmy KOVOSVIT MAS, a.s., která je generálním partnerem Jihočeského plesu.

Hlavními partnery plesu jsou SKUPINA ČEZ a spol. MNC GROUP. Reklamními partnery plesu jsou Robert Bosch, PCO - hlídací služba a spol. SLIM. Mediálními partnery plesu jsou Jihočeská televize, Český rozhlas ČB, Budějcká drbna a Hitrádio Faktor. Vedení Jihočeského kraje i Jihočeské filharmonie si této podpory velmi váží.

"Na závěr bych ještě doplnil, že jelikož akci podpoří nejen jihočeské firmy, ale svou účastí také úspěšní olympionici, rádi bychom část výtěžku věnovali společnosti 1. Centrum zdravotně postižených jižních Čech, která se zabývá sportem handicapovaných," uzavírá Milan Nebesář.
Vstupenky na Jihočeský ples je možné zakoupit na portálu www.cbsystem.cz nebo v pokladně Jihočeské filharmonie. Cena vstupenky je 790 korun.
Sdílet: Sdílet na Facebooku Sdílet na X

Další články z rubriky Kultura, volný čas

Pohár hejtmana ve volejbale jde do finále! Hráči Jihostroje nalosovali skupiny

Od začátku školního roku probíhají mezi jihočeskými středními školami hry O pohár hejtmana Jihočeského kraje ve volejbale. Nejlepších deset škol se ve druhém ročníku her probojovalo do finále, které se bude konat 3. a 4. dubna na ZŠ Oskara Nedbala a ...

V Českém Krumlově byla otevřena jedinečná expozice o Vojenském újezdu Boletice

V budově Regionálního muzea v Českém Krumlově byla v úterý 19. března slavnostně zahájena výstava "Krajina pod palbou - Vojenský újezd Boletice v prom ...

Český rozhlas vyrazí za posluchači s unikátní show Aleše Cibulky

Nová zábavná show Aleše Cibulky Rozhlas jede za vámi se vydává na cestu po celé České republice. Každý měsíc se zastaví v jiném městě naší země a nabí ...

Ve čtvrtek 7. března se v KD Střelnice koná komorní recitál zpěvačky Báry Basikové

Jindřichův Hradec - Kulturní dům Střelnice navštíví ve čtvrtek 7. března v 19:00 Bára Basiková se svým komorním recitálem za klavírního doprovodu. Zpě ...

Srpnový ČEZ Lipno sport festival opět v záři hvězd

Pouhých pět dnů po ukončení olympijských her v Paříži se všem příznivcům sportu, hudby a aktivního trávení volného času otevřou brány ČEZ Sport Festiv ...





Čtvrtek 28.3.2024
Jihočeský kraj
Další regiony »






Nastavení cookies | GDPR | O nás, kontakty | Přidat firmu | O regionu | Nabídka našich služeb | Inzerce-Dnes.cz | Práce v ČR | InfoDnes.cz
InfoDnes.cz
Sdružení regionálních portálů

Kraj Vysočina
HavlíčkůvbrodDnes.cz
JihlavaDnes.cz
TřebíčDnes.cz

Liberecký kraj
LiberecDnes.cz

Ústecký kraj
ÚstínadLabemDnes.cz

Plzeňský kraj
PlzeňDnes.cz

Jihočeský kraj
ČeskéBudějoviceDnes.cz

Jihomoravský kraj
BrněnskoDnes.cz

Olomoucký kraj
OlomoucDnes.cz

Zlínský kraj
ZlínDnes.cz

Moravskoslezský kraj
OstravaDnes.cz

Copyright © 1/2009-2024 M+MP spol. s r.o. InfoDnes.cz | Webdesign & webprogramming © PD | RSS InfoDnes