ČeskéBudějoviceDnes.cz
ČeskéBudějoviceDnes.cz » Monitor zpráv » Z regionu » Zpravodajství iDNES.cz - České Budějovice a jižní Čechy

Z regionu

Zpravodajství iDNES.cz - České Budějovice a jižní Čechy Zdroj: Zpravodajství iDNES.cz - České Budějovice a jižní Čechy |

Za smrt narkomanky dostal muž 7,5 roku. Soud uvěřil, že jí chtěl opiáty pomoci

19. 4. 2024 | Trest 7,5 roku vězení uložil dnes českobudějovický krajský soud muži obžalovanému ze zavinění smrti narkomanky, které občas poskytoval opiáty. Ačkoliv mu podle obžaloby hrozilo až osmnáct let vězení, senát zohlednil okolnosti případu. Žena se totiž na obžalovaného upnula kvůli tomu, že bral léky na předpis s morfinem a on jí citově podléhal.

Krabička jako lék na smutek za ztracené dítě. Usnadňuje truchlení, říká lékařka

19. 4. 2024 | Vzpomínkové krabičky jako lék na smutek. I tak lékařka Šárka Pfauserová z českobudějovické nemocnice pomáhá těm, kteří přijdou o dítě před narozením. „Došlo mi, že ženy v dané chvíli potřebují víc než jen lékařskou péči,“ říká.

Opilá řidička nabourala v noci do domu, část zdi museli hasiči strhnout

19. 4. 2024 | Opilá řidička narazila ve čtvrtek v noci do domu v Chlumanech na Prachaticku. Byla opilá a nemá řidičský průkaz. Vyvázla jen s lehkými zraněními stejně jako její spolujezdkyně. Budovu museli hasiči podepřít a stabilizovat. Část jedné zdi strhli.

Hokejová reprezentace se bude vracet na jih Čech další čtyři roky

19. 4. 2024 | Nejen světový šampionát žen, ale minimálně čtyřletá spolupráce Jihočeského kraje s Českým svazem ledního hokeje. To je novinka, na které se obě strany domluvily. Pro fanoušky to znamená, že kromě ženského mistrovství světa v příštím roce Budějovice budou hostit dvakrát České hokejové hry a reprezentační výběry zavítají i do dalších míst v regionu.

Za smrt narkomanky žádá rodina přes milion. Je to nemorální, řekl obhájce

18. 4. 2024 | Nemorální, ostudné. Takovými slovy označil obhájce ve své závěrečné řeči finanční nároky příbuzných mladé ženy, jež zemřela po předávkování opiáty. Pozůstalí chtějí jako náhradu nemajetkové újmy celkem 1,3 milionu korun. V případu je obžalovaný její partner, který poškozené podle spisu poskytl svůj silný lék s morfinem. U soudu mu hrozí deset až osmnáct let vězení. Pětačtyřicetiletý Vlastimil T. vinu odmítá. Stíhaný je na svobodě. ...

Firma Kovosvit MAS Machine Tools dluží miliony, soud zahájil insolvenční řízení

18. 4. 2024 | Českobudějovický krajský soud zahájil insolvenční řízení se strojírenskou firmou Kovosvit MAS Machine Tools. Věřitel požaduje po společnosti zaplacení dlužné částky více než 20 milionů korun. Společnost ze Sezimova Ústí na Táborsku navíc nezaplatila dvěma stovkám zaměstnanců mzdy za březen.

Sníh zasypal Šumavu. Na Lipensku uvázla nákladní auta, silnice byla nesjízdná

18. 4. 2024 | Šumavu v noci na čtvrtek zasypal sníh, který komplikoval dopravu. V jihočeské i západočeské části pohoří napadlo do deseti centimetrů, ve vyšších polohách místy až patnáct. Do terénu vyjely sypače. Poblíž Lipna byla nesjízdná silnice v Želnavě, nákladní vozy neprojely k hraničnímu přechodu Strážný.

Českobudějovičtí volejbalisté na úvod finále zkrotili v Praze Lvy

17. 4. 2024 | Volejbalisté Jihostroje České Budějovice vstoupili vítězně do finále extraligy. Na palubovce obhájců titulu Lvů Praha vyhráli 3:1 a po 23 utkáních ukončili vítěznou sérii domácích v nejvyšší tuzemské soutěži. Nejproduktivnějším hráčem zápasu byl s osmnácti body smečař hostů Ignacio Luengas. Boj o zlato bude pokračovat v hale Jihočechů v sobotu.

Jednasedmdesátiletý řidič předjížděl, zabil ho náraz do protijedoucího vozidla

17. 4. 2024 | Při tragické dopravní nehodě na silnici 2/37 ve směru z Tábora na Slapy ve středu po čtvrté hodině odpoledne zemřel 71letý muž. Ten při předjíždění narazil do protijedoucího auta, které následně narazilo do dalších dvou vozidel. Řidič přímo nabouraného auta vyvázl s lehkými zraněními a byl převezený do táborské nemocnice.

U Budějovic boural autobus s lidmi. Řidička byla pod vlivem omamných látek

17. 4. 2024 | U Lišova na Českobudějovicku dnes odpoledne havaroval autobus, když jeho řidička sjela ze zatím neznámých důvodů mimo vozovku. Na místě ji policisté podrobili testu na omamné a psychotropní látky, který vyšel pozitivní.

Budějovice vyhlížejí první MS hokejistek v Česku. Může kolidovat s extraligou

17. 4. 2024 | České Budějovice budou příští rok v dubnu hostit světový šampionát žen. Půjde o premiéru turnaje v České republice, která dá příležitosti podnikatelům z okolí a zároveň představuje velkou zkoušku pro místní organizátory. Také se však rýsuje kolize této akce s play off české extraligy, s nímž se kryje.

Bojuje o mistrovství, sleduje i extraligu. Třinci přeju titul, hlásí Ondřej Kovařčík

17. 4. 2024 | S národním týmem se po dvou letech vrátil do Českých Budějovic. Útočník Ondřej Kovařčík aktuálně bojuje o účast na mistrovství světa. Od nové sezony je však velmi pravděpodobné, že bude tamní Budvar aréna jeho domácí halou. Reprezentace na jihu Čech ve čtvrtek přivítá v další přípravě Rakousko.

Zdrogovaný muž bez řidičáku ujížděl hlídce rychlostí 150 km/h, boural na mostě

17. 4. 2024 | Pod vlivem marihuany a bez řidičského průkazu usedl za volant muž na Táborsku. V Soběslavi ho kvůli rychlé jízdě chtěla zastavit policejní hlídka. On jí však hodlal ujet a ulicemi města se řítil rychlostí až 150 kilometrů v hodině. Chvíli nato havaroval na mostě.

Prašné cesty nahradila dlažba a spousta květin, náměstí na Vltavě opět slouží

17. 4. 2024 | Zatím jen jeden vzrostlý starší strom, k němu ale postupně začne dorůstat několik desítek platanů, ambroní a neplodících třešní, které časem vytvoří příjemný stín. Ten zatím zčásti zajistí velká plachta, která se rozprostírá nad čerstvě opraveným náměstím na českobudějovickém sídlišti Vltava. Proměna stála 22 milionů korun.

Odkladů někde napočítají až třetinu, školy zatěžuje i zápisová turistika

17. 4. 2024 | Podle ředitelů na jihu Čech řada prvňáčků kvůli odkladu nenastoupí na svou školu. Všímají si i problémů s řečí a soustředěním. Školy trápí, že rodiče podávají dětem více přihlášek, což zahlcuje systém.

Zápas? V očích mám vždy oheň a z uší mi jde kouř, říká budějovický blokař Okolič

17. 4. 2024 | Měří 205 centimetrů, umí si zjednat pořádek, klidně se slovně chytne i se spoluhráči. Někdo by mohl říci, že z něj jde možná i strach. Ale to jen v zápalu boje, takovým stylem on hraje. Po utkání přepne a je z něj 30letý usměvavý a povídavý Srb Aleksandar Okolič. Blokař volejbalistů Jihostroje, který by se mohl stát hlavní zbraní ve finále proti pražským Lvům. První zápas se hraje v Praze ve středu od 20.15. ...

Hokejisté zahájili třetí týden přípravy na MS, netrénovali Červenka a Filippi

16. 4. 2024 | Česká hokejová reprezentace se sešla v Českých Budějovicích na třetí týden přípravy před květnovým mistrovstvím světa v Praze a Ostravě. Kvůli nemoci netrénovali zkušení útočníci Roman Červenka a Tomáš Filippi. Trenér Radim Rulík zatím do sedmadvacetičlenného kádru nijak nezasahoval a čeká na další vývoj jejich zdravotního stavu, sami hráči ale podle jeho vyjádření v rozhovoru s novináři chtějí odehrát alespoň jedno z nadcházejících přípravných utkání proti Rakousku. ...

Zkušený centr Kovář se na domácím MS nepředstaví, Rulík s ním nepočítá

16. 4. 2024 | Z boje o nominaci na květnové mistrovství světa v hokeji v Praze a Ostravě vypadl útočník Jan Kovář. Kouč Radim Rulík oznámil zkušenému centrovi a kapitánovi švýcarského Zugu, který se během kariéry představil na sedmi šampionátech a dvou olympiádách, že s ním pro turnaj nepočítá. Rulík to uvedl v rozhovoru s novináři na startu další fáze přípravného kempu v Českých Budějovicích.

Tábor bojuje proti agresivní mládeži, strážníky přivolá speciální tlačítko

16. 4. 2024 | Po stížnostech obyvatel Tábora na agresivní partičky mladých pokračuje město s posilováním bezpečnosti. Místní strážníci umístili na strategickém místě nové speciální tlačítko, které lidi propojí přímo s operátorem městské policie.

ŘSD má firmu, která dokončí dálnici D3 u Tábora. Může začít i stavba u Kaplice

16. 4. 2024 | Zbývají jen formality a podpis smlouvy. Pak by měla začít stavba posledního velkého jihočeského úseku dálnice D3. Šéf Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) Radek Mátl v pondělí oznámil, že mají vybraného zhotovitele pro část Kaplice-nádraží – Nažidla na Českokrumlovsku. ŘSD se navíc podařilo také uzavřít smlouvu s firmou, která dokončí D3 u Tábora.



Zpravodajství ČeskéBudějoviceDnes.cz

Jindřichův Hradec: Novostavba zemních tůní nedaleko Radouňky zvýší biodiverzitu lokality

Od března se realizuje výstavba dvou objektů tůní v nivě řeky Nežárky v místech, kde do Nežárky ústí Ratmírovský potok. Tůně zvýší biodiverzitu lokality, vytvoří biotop pro obojživelníky, posílí hospodaření s dešťovými vodami na daném území a ...

Začátkem května odstartuje na Lipně cyklistická sezona

Otevřením nového úseku Vltavské cyklistické cesty v sobotu 4. května slavnostně začne nová cyklistická sezona v jižních Čechách. První turisté se svez ...

V loňském roce zaplatila VZP za léčbu hemofilie téměř miliardu korun

Hemofilie je vzácné dědičné onemocnění, které se projevuje poruchou srážlivosti krve. Vloni se s ním léčilo 1326 klientů VZP (dvakrát více mužů). Léčb ...

Projekt Naše stopy v NATO zabodovaly na jihu Čech. Vzdělávací projekt o armádě si škola pozvala už podruhé

Obléknout si protichemický ochranný oblek, vyzkoušet srdeční masáž nebo si prohlédnout pyrotechnický materiál. To vše bylo náplní projektu Ministerstv ...

ČEZ: Temelínské cyklobusy zahájily sezónu

Do práce v autobuse, zpátky domů na kole. Také letos mohou zaměstnanci elektrárny k dopravě do práce využívat cyklobusy. Netradičním benefitem sleduje ...



Sobota 20.4.2024
Jihočeský kraj
Další regiony »
Sdílet: Sdílet na Facebooku Sdílet na X






Nastavení cookies | GDPR | Přidat zprávu, PR článek | O nás, kontakty | Přidat firmu | Nabídka našich služeb | Inzerce-Dnes.cz | Práce v ČR | InfoDnes.cz
InfoDnes.cz
Sdružení regionálních portálů

Kraj Vysočina
HavlíčkůvbrodDnes.cz
JihlavaDnes.cz
TřebíčDnes.cz

Liberecký kraj
LiberecDnes.cz

Ústecký kraj
ÚstínadLabemDnes.cz

Plzeňský kraj
PlzeňDnes.cz

Jihočeský kraj
ČeskéBudějoviceDnes.cz

Jihomoravský kraj
BrněnskoDnes.cz

Olomoucký kraj
OlomoucDnes.cz

Zlínský kraj
ZlínDnes.cz

Moravskoslezský kraj
OstravaDnes.cz

Copyright © 1/2009-2024 M+MP spol. s r.o. InfoDnes.cz | Webdesign & webprogramming © PD | RSS InfoDnes