ČeskéBudějoviceDnes.cz
ČeskéBudějoviceDnes.cz » Monitor zpráv » Z regionu » Budějcká drbna

Z regionu

Budějcká drbna Zdroj: Budějcká drbna |

Jak mít elektřinu a plyn za dobré ceny? Krok za krokem k lepším cenám energií

16. 4. 2024 | Chcete platit za energie rozumné peníze? K tomu nestačí jen šetřit. Podívejte se na své náklady od základů a ujasněte si, z čeho se cena elektřiny a plynu skládá a kterou část můžete jako spotřebitel ovlivnit.

Muž v Dačicích měl zavraždit svoji družku. Policistům se přiznal

16. 4. 2024 | Jihočeští kriminalisté řeší od víkendu vraždu ženy v Dačicích. Pachatelem má být starší muž, který se policii přiznal. Důvodem byly podle policie pravděpodobně osobní neshody.

V Motoru pokračuje čtveřice mladíků. Podepsali dvouleté smlouvy

16. 4. 2024 | Tomáš Chlubna, Josef Koláček, Filip Přikryl a Matěj Toman. Tito hráči podepsali nové smlouvy v hokejových Budějovicích a budou tak v Motoru pokračovat v následujících dvou letech. Klub to uvedl na webových stránkách.

Jak naložit s parkovacím domem na Máji? Opozici se nelíbí umístění a možné kácení stromů

15. 4. 2024 | Vášnivou debatu vyvolal na pondělním zastupitelstvu bod změny územního plánu kvůli plánované výstavbě parkovacího domu na sídlišti Máj. Opozice kritizuje, že se kvůli stavbě bude muset pokácet několik stromů a zároveň polohu domu, který má vyrůst na kraji sídliště. Podle vedení města ale neexistuje jiné vhodné řešení. Pokácené stromy navíc avizuje nahradit novou výsadbou.

Strakoničtí vojáci se připravují na přezbrojení. Na Doupově cvičili novou taktiku

15. 4. 2024 | Strakoničtí vojáci se připravují na převzetí moderního protiletadlového kompletu SPYDER. To si mimo jiné vyžádá i změnu organizační struktury jednotky, která bude tento zbraňový systém obsluhovat. Hlavním cílem taktického experimentálního cvičení, jež vojáci v uplynulých dvou týdnech absolvovali na Doupově, tak bylo ověřit, jestli je jednotka schopná plnit úkoly i v nově navržené struktuře.

Šumavský národní park naváže spolupráci s parkem na Ukrajině, mají mnoho společného

15. 4. 2024 | Z české části Šumavy je to do samého centra Užanského Národního parku na Ukrajině vzdušnou čarou více než 650 kilometrů, přesto mají obě chráněná území mnoho společného. Podle ředitele Správy NP Šumava jde například o charakterech prostředí i podobnou historii. Do budoucna chtějí správy parků společně pracovat na monitoringu ekosystémů. Třeba sledovat škody na lesních porostech.

V Trocnově byla zahájena stavba nového Návštěvnického a vzdělávacího centra

15. 4. 2024 | Po rozsáhlých projektových přípravách, v návaznosti na získání dotace z programu Integrované územní investice (ITI) Českobudějovicko a v souvislosti s podpisem dodavatelské smlouvy proběhlo dne 12. dubna poklepání základního kamene u příležitosti zahájení stavby nového Návštěvnického a vzdělávacího centra a muzejně expoziční části s depozitářem v areálu Národní kulturní památky Rodiště Jana Žižky v Trocnově. ...

Rekordně teplý víkend vystřídá ochlazení s deštěm nebo sněžením

15. 4. 2024 | Rekordně teplý víkend vystřídá v tomto týdnu v Česku výrazné ochlazení. Návrat k letním teplotám je v nadcházejících dnech vyloučený. Meteorologové očekávají déšť nebo přeháňky, ve vyšších polohách bude sněžit. Noční teploty spadnou pod bod mrazu. Vyplývá to z týdenní předpovědi Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ).

Výhru oslavím střídmě, říká bijec Procházka. Další zápas bude brzy, jedná se o bitvě v Brazílii

15. 4. 2024 | Český bojovník Jiří Procházka v neděli zvítězil na galavečeru UFC 300 v Las Vegas, porazil Alexandra Rakiče z Rakouska. Bylo to jeho třicáté vítězství mezi profesionály a čtvrté v organizaci UFC. Další výzva se rýsuje na turnaji UFC 301 v Brazílii, možná proti šampionovi Alexi Pereirovi. Oslavy po výhře byly střídmé.

Vlak u Českých Budějovic srazil muže, který zemřel

15. 4. 2024 | U Českých Budějovic srazil dnes dopoledne vlak osmaosmdesátiletého muže. Ten při střetu zemřel. Nehoda se stala na trati České Budějovice - Plzeň. Vlaky proto nejezdí mezi Českými Budějovicemi a Hlubokou nad Vltavou.

Jihočeští záchranáři občas vozí české pacienty do zahraničních nemocnic

15. 4. 2024 | Jihočeská záchranná služba v posledních letech v některých případech vozí české pacienty z příhraničních oblastí do rakouských nebo německých nemocnic. Z celokrajského pohledu jde však o velmi výjimečný jev. Tuto možnost občas využívají záchranáři pro oblasti Českých Velenic na Jindřichohradecku a Vimperku na Prachaticku. Řekla to mluvčí jihočeských záchranářů Petra Kafková.

Fyzickou i digitální dostupnost beru za samozřejmost, říká poradkyně pojišťovny

15. 4. 2024 | Generali Česká pojišťovna má největší síť erudovaných a certifikovaných poradců a poradkyň. Jednou z nich je Jana Šestáková, která zvítězila v prestižní soutěži Global Advisor Excellence Contest. Seznamte se s tím, proč a jak svoji práci dělá.

Českokrumlovskému zámku stoupá návštěvnost, ale stále není jako před covidem

15. 4. 2024 | Hrad a zámek Český Krumlov letos očekává oproti loňsku opět víc návštěvníků. Loni na něj zavítalo 243 tisíc lidí, což bylo o 73 tisíc víc než v roce 2022. Vrací se i více asijských turistů. Základní vstupné zdražilo na 300 korun. Na podzim památkový komplex zpřístupní opravovaný letohrádek Bellarie v zámecké zahradě. Jeho slavnostní otevření se chystá na 27. září, ale několik dní o letních prázdninách do něj lidé budou moci nahlédnout. ...

Prožíval jsem krásné emoce, přiznal po hektickém závěru trenér Jiří Lerch

14. 4. 2024 | Už to vypadalo, že Dynamo potřetí v řadě doma nevyhraje, neboť v nastaveném čase hosté dokázali srovnat na 2:2. Jihočeši si však nakonec pro tři body došli, pár vteřin před závěrečným hvizdem se trefil Jan Suchan a na Střeleckém ostrově propukla obrovská euforie. Jak zápas s Libercem okomentoval na pozápasové tiskové konferenci domácí trenér Jiří Lerch?

V potravinové sbírce se vybralo rekordní množství zboží

14. 4. 2024 | I potravinová banka Jihočeského kraje se zapojila do včerejší celorepublikové sbírky potravin. Během jednoho jediného dne se vybralo téměř 35 tun potravin a drogerie. Vše následně putuje lidem v tíživé životní situaci.

Práce na průtahu Lomnicí nad Lužnicí od pondělí omezí dopravu

14. 4. 2024 | Silničáři v pondělí 15. dubna začnou opravovat průtah městem Lomnice nad Lužnicí na Jindřichohradecku. Po zimní pauze tak budou pokračovat v rekonstrukci silnice I/24, která spojuje Veselí nad Lužnicí s Třeboní. Na rozdíl od první části tentokrát nebude nutná celková uzavírka.

Delegáti kongresu ODS dnes zvolili i 14 členů výkonné rady

14. 4. 2024 | Delegáti kongresu ODS dnes v Ostravě zvolili i 14 členů výkonné rady, která má na starost například koordinaci činnosti strany na celostátní úrovni nebo organizaci politických kampaní. Jejím členem se opět stal například jihočeský hejtman a předseda krajské asociace Martin Kuba. Nováčkem je poslanec za Liberecký kraj Petr Beitl. Kongres dnes v Ostravě skončil. Ještě předtím ale delegáti přijali několik usnesení. V jednom z nich stejně jako řada dalších politiků z různých stran odsoudili noční ú ...

Jednapadesátiletého řidiče zastavili policisté. Nadýchal přes tři a půl promile

14. 4. 2024 | Rok vězení, pokuta nebo zákaz činnosti hrozí jednapadesátiletému muži, kterého na začátku týdne zastavili policisté v Horní Plané. Muž během kontroly nadýchal více než tři promile alkoholu. Během dvou týdnů ho čeká soud.

V lipenské přehradě přibývá sumců velkých, kteří likvidují candáty

14. 4. 2024 | V lipenské přehradě přibývá sumců velkých, kteří jako vrcholový predátor likvidují candáty. Vědci z Biologického centra Akademie věd ČR a rybáři zahájili projekt, který má ohroženého dravce chránit. Do přehrady instalovali šest desítek umělých hnízd, v nichž se mají candáti vylíhnout.

Zahradníci začali sázet nové vrby na hráz táborské vodní nádrže Jordán

14. 4. 2024 | Zahradníci začali sázet nové vrby na hráz táborské vodní nádrže Jordán. Staré vrby nechalo město vykácet při opravě lávky pro pěší podél hráze. Jde o rychle rostoucí stromy, které by brzy měly zmohutnět.

Zdroj: Budějcká drbna - budejckadrbna.cz
12:13:56 | 16.04.2024



Zpravodajství ČeskéBudějoviceDnes.cz

ČEZ: Temelínské cyklobusy zahájily sezónu

Do práce v autobuse, zpátky domů na kole. Také letos mohou zaměstnanci elektrárny k dopravě do práce využívat cyklobusy. Netradičním benefitem sleduje ČEZ především jejich bezpečnost. Zkušenosti z minulých let potvrzují, že kombinovaná doprava ...

AV ČR: Candáti na Lipně bojují o přežití. Vědci budou kontrolovat jejich hnízda

Šedesát umělých hnízd pro candáty instalují v těchto dnech jihočeští rybáři z Českého rybářského svazu (ČRS) ve spolupráci s vědci z Biologického cent ...

Vojáci ze Strakonic se připravují na přezbrojení. Na Doupově cvičili novou taktiku

Strakoničtí vojáci se připravují na převzetí moderního protiletadlového kompletu SPYDER. To si mimo jiné vyžádá i změnu organizační struktury jednotky ...

Ušijte si pohodlné kousky: Tipy pro tvoření z teplákoviny

Teplákovina je příjemný materiál, ze kterého se s oblibou šije zejména volnočasové oblečení. Velkou výhodou je, že se s ní pracuje poměrně snadno. Šit ...

Dvojice ze Strakonicka pěstovala konopí a vyráběla omamnou látku

Strakoničtí policisté zahájili trestní stíhání 35leté ženy a 40letého muže ze Strakonicka. Oba jsou obvinění ze zločinu nedovolené výroby a jiného nak ...



Úterý 16.4.2024
Jihočeský kraj
Další regiony »
Sdílet: Sdílet na Facebooku Sdílet na X






Nastavení cookies | GDPR | Přidat zprávu, PR článek | O nás, kontakty | Přidat firmu | Nabídka našich služeb | Inzerce-Dnes.cz | Práce v ČR | InfoDnes.cz
InfoDnes.cz
Sdružení regionálních portálů

Kraj Vysočina
HavlíčkůvbrodDnes.cz
JihlavaDnes.cz
TřebíčDnes.cz

Liberecký kraj
LiberecDnes.cz

Ústecký kraj
ÚstínadLabemDnes.cz

Plzeňský kraj
PlzeňDnes.cz

Jihočeský kraj
ČeskéBudějoviceDnes.cz

Jihomoravský kraj
BrněnskoDnes.cz

Olomoucký kraj
OlomoucDnes.cz

Zlínský kraj
ZlínDnes.cz

Moravskoslezský kraj
OstravaDnes.cz

Copyright © 1/2009-2024 M+MP spol. s r.o. InfoDnes.cz | Webdesign & webprogramming © PD | RSS InfoDnes