ČeskéBudějoviceDnes.cz
ČeskéBudějoviceDnes.cz » Monitor zpráv » Z regionu » Budějcká drbna

Z regionu

Budějcká drbna Zdroj: Budějcká drbna |

KULTURNÍ TIPY: zajděte si zatančit na Střechu, do divadla nebo na farmářské trhy

26. 4. 2024 | Víkend se blíží a v Českých Budějovicích se koná hned několik zajímavých akcí, které si nesmíte nechat ujít. Kromě tradičních farmářských trhů můžete vyrazit na Salsa party na Střechu, do Žižkárny na festival Literatura žije nebo na nedělní domácí zápas Dynama.

Jihostroj v pětisetové bitvě přetlačil Lvy a slaví po pěti letech mistrovský titul

25. 4. 2024 | V Českých Budějovicích zavládlo při finále extraligy volejbalové šílenství! Do posledního volného místečka vyprodaná Sportovní hala viděla parádní bitvu, která byla reklamou na volejbal. Jihostroj vedl 1:0 a 2:1 na sety, Lvi Praha však vždy dokázali vyrovnat. Koncovka nervydrásajícího tie-breaku už byla jen pro silné povahy. Jihostroj odvrátil mečbol za stavu 14:15 a před burácejícím publikem si zvrátil vítězství na svou stranu. Po pěti letech tak České Budějovice slaví zisk mistrovského titulu ...

V kasárnách začala stavba justičního areálu. Hotovo bude v roce 2026

25. 4. 2024 | V Českých Budějovicích dnes slavnostně začala stavba justičního areálu v bývalých kasárnách Jana Žižky. Moderní komplex by se měl po dokončení, v listopadu 2026, stát sídlem okresního soudu a státního zastupitelství. Výstavba bude stát necelých 570 milionů korun.

Dvojice, která nechala v horku psa v autě a ten uhynul, dostala podmínku

25. 4. 2024 | Svého psa nechali loni v létě zavřeného téměř hodinu v horku v autě. Zvíře později na následky dehydratace a selhání orgánů uhynulo. Majitelé dostali u Okresního soudu v Českých Budějovicích podmíněné tresty. Informoval o tom server Novinky.cz.

DRBNA HISTORIČKA: Piaristická ulice byla jeden čas plná i hub

25. 4. 2024 | Jan Schinko se v dalším dílu Drbny historičky podíval na známou Piaristickou ulici. Dříve se jí říkalo Klášterní nebo U Klášteru. Jeden čas se tady konaly například houbové trhy. Kromě obchodů se ulice ale nijak nezměnila.

Hokejový brankář Klouček se vrací do Českých Budějovic

25. 4. 2024 | Hokejový brankář Milan Klouček se vrací do Českých Budějovic, kterým v sezoně 2019/20 výrazně pomohl k postupu do extraligy. Pětadvacetiletý gólman na jihu Čech podepsal roční smlouvu s opcí. Klub o tom informoval na svém webu.

Vavřinec Hradilek končí závodní kariéru. U vody ale zůstává

25. 4. 2024 | „Určitě neplánuji z toho sportu zmizet,” říká český kajakář, stříbrný olympionik z Londýna a čtyřnásobný mistr světa Vavřinec Hradilek o svém rozhodnutí končit závodní kariéru. V prvním rozhovoru po oficiálním prohlášení mluví o tom, co ho k tomu vedlo, jak to vzala jeho rodina, i o rozlučce s fanoušky a svých plánech do budoucnosti.

Relaxace pro tělo i mysl: To je luxusní SPA & Wellness Aquapalace Praha

25. 4. 2024 | Přijďte si užít chvilku jen pro sebe, odpočinout si od každodenního stresu a načerpat novou energii v luxusním SPA & Wellness nedaleko Prahy. Nechte se hýčkat uvolňujícími aroma masážemi, prožít revitalizační rituály, dopřejte si pěstění pokožky kosmetickými procedurami či tělovými detoxikačními zábaly. Vydejte se na cestu za zdravou a krásnou pletí s příznivými účinky na celkové zdraví organismu. ...

V Písku někdo zastřelil štěně. Po pachateli pátrá policie

25. 4. 2024 | Otřesný případ prošetřují od poloviny dubna písečtí kriminalisté. Obrátili se na ně majitelé štěněte, které někdo postřelil. Zvíře na následky zranění uhynulo. Policie pátrá jak po pachateli, tak po svědcích, kteří by mohli s vyšetřováním pomoct.

Národní park Šumava otevře soví voliéry v Borových Ladách kvůli počasí až 14. května

25. 4. 2024 | Šumavský národní park otevře soví voliéry v Borových Ladách na Prachaticku kvůli počasí až 14. května. Standardně je přitom mohou turisté navštěvovat od 1. května. Nyní je ale na Šumavě přibližně 20 centimetrů sněhu, což komplikuje přípravu voliéry na zahájení provozu.

V Hošticích u Volyně si připomenou 40. výročí filmu Slunce, seno, jahody

24. 4. 2024 | V Hošticích u Volyně na Strakonicku si v létě připomenou 40. výročí natočení filmu Slunce, seno, jahody. Jde o jeden z nejnavštěvovanějších českých snímků všech dob. V Hošticích, kde se děj odehrával, se 6. července sejdou představitelé hlavních rolí i režisér Zdeněk Troška. Součástí akce bude večerní promítání filmu. Organizátoři očekávají, že by mohlo dorazit na 5000 lidí.

Závodníci chtějí pomoci rodině navigátorky, která zemřela na Rallye Šumava. Vybírají peníze na pohřeb

24. 4. 2024 | Tragická nehoda na Rallye Šumava zasáhla fanoušky motosportu, jezdce i kamarády manželů Krejčíkových. Rodinná posádka havarovala, navigátorka Alena zraněním podlehla krátce po převozu do nemocnice. Pořadatelé šampionát předčasně ukončili. Závodníci a blízcí založili sbírku, kde vybírají peníze na podporu rodiny i na pohřeb.

Plním synům sny, říká Tomáš Aubrecht a do Budějovic přinesl fascinující svět minerálů a mušlí

24. 4. 2024 | Českobudějovický podnikatel Tomáš Aubrecht, který od roku 1991 budoval úspěšnou výrobní a distribuční potravinářskou značku Druid, tenhle byznys na začátku roku 2021 po třiceti letech opustil. „Potřeboval jsem si odpočinout, nabrat novou energii,“ říká. A nyní o sobě dal zase vědět, když do Českých Budějovic přinesl fascinující svět mušlí a minerálů. Představuje jej v unikátním obchodě, který dnes otevřel v části bývalé restaurace U Slovanské lípy naproti výstavišti. Do jeho názvu přidal i své ...

Muž chtěl skočit ze skály. Policisté mu to rozmluvili

24. 4. 2024 | Dobrý konec měl dramatický případ, ke kterému vyjížděli v polovině dubna jindřichohradečtí policisté. Na ně se obrátila žena, jejíž přítel chtěl ukončit svůj život skokem ze skály. Policisté ihned vyrazili na místo a muži vše rozmluvili.

Soutěž o vstupenky. Dynamo ve 30. kole FORTUNA:LIGY vyzve 1. FC Slovácko

24. 4. 2024 | Základní část FORTUNA:LIGY jde do finiše, budějovické Dynamo ji zakončí na domácím stadionu proti Slovácku. Utkání startuje v neděli 28. dubna od 15 hodin. Vyhrajte vstupenky na utkání.

Rušné Lipno? Rezidence Kupec ve Frymburku je oázou klidu nejen pro rodiny

24. 4. 2024 | Prémiové stylové apartmány, wellness a fitness zóna, soukromá pláž a spousta atrakcí v okolí. Rezidence Kupec od loňského roku nabízí unikátní ubytování na břehu Lipna, kde hosté nacházejí nejpohodlnější zázemí pro sport, výlety i lenošení u vody.

Památník v Letech měl podle premiéra Fialy vzniknout mnohem dříve

24. 4. 2024 | Památník v Letech na Písecku měl podle premiéra Petra Fialy (ODS) vzniknout mnohem dříve. Stát však podle něj dlouho otálel s výkupem pozemků od majitelů vepřína, který stál v místech koncentračního tábora pro Romy. Fiala to řekl při včerejším slavnostním otevření Památníku holokaustu Romů a Sintů v Letech.

Jihostroj sahal po titulu, ale nezvládl tie-break. Série pokračuje ve čtvrtek doma

24. 4. 2024 | Jedenáctý mistrovský titul pro České Budějovice byl na dosah. Třetí bitvu sice rozehráli v domácím prostředí lépe Lvi, ale Jihostroj utkání otočil a za stavu 2:1 na sety byl už blízko vítězství. Jihočeši se však šance zalekli, Pražany pustili do hry a nezvládli ani tie-break. Finálová série bude pokračovat ve čtvrtek na jihu Čech, kde Jihostroj opět požene do posledního místa vyprodaná Sportovní hala. ...

Na dovolenou z Budějc už i v zimě. Čedok přidává další lety do Hurghady

24. 4. 2024 | Od konce prosince budou moct lidé vyrazit z Českých Budějovic na dovolenou do egyptské Hurghady. Cestovní kancelář Čedok totiž ve spolupráci s leteckou společností Corendon Airlines přidává první zimní destinaci z jižních Čech. Odlétat se bude každou neděli.

Ve Frymburku nad Vltavou na břehu lipenské přehrady bude busta Járy Cimrmana

23. 4. 2024 | Ve Frymburku nad Vltavou na břehu lipenské přehrady bude busta Járy Cimrmana. Vytvářejí ji studenti z katedry výtvarné výchovy pedagogické fakulty Jihočeské univerzity v Českých Budějovicích. Cimrman podle jedné z her ve frymburském starobinci, který následně zatopila přehrada, léčil chřipku.

Zdroj: Budějcká drbna - budejckadrbna.cz
08:13:07 | 26.04.2024



Zpravodajství ČeskéBudějoviceDnes.cz

Muž našel v lesním porostu dělostřelecké granáty

Táborsko - Bechyňští policisté vyjeli 23. dubna 2024 v dopoledních hodinách k případu nalezené munice do katastru obce Chrášťany. Sedmapadesátiletý muž oznámil na tísňovou linku, že v lesním porostu nalezl dva předměty, připomínající granáty. ...

Z Českých Budějovic se bude přes zimu létat do egyptské Hurghady

Cestovní kancelář Čedok přidává na zimní sezonu první destinaci z Českých Budějovic. Z jihočeského letiště začne létat ve spolupráci s leteckou společ ...

Na Písecku byl otevřen nový Památník holokaustu Romů a Sintů v Čechách

V letech u Písku byl slavnostně otevřen nový Památník holokaustu Romů a Sintů v Čechách. Naplnily se tak dlouholeté snahy přeživších, pamětníků, aktiv ...

Strojvedoucí z Tábora se už školí na nové vlaky, do provozu mají vyrazit v létě

Běží liška k Táboru, ale nenese pytel zázvoru, nýbrž učí strojvedoucí ovládat nové motorové vlaky, které v příštích měsících převezmou dopravu na něko ...

City Challenge 2024: Ukažme společně světu, jak bohatá a jedinečná příroda je v našich městech

Pokud budete od pátku do pondělí 26. - 29. 4. v Praze, Brně, Českých Budějovicích, Ostravě, na Uherskohradištsku a na Veselsku (region Veselí nad Mora ...



Pátek 26.4.2024
Jihočeský kraj
Další regiony »
Sdílet: Sdílet na Facebooku Sdílet na X






Nastavení cookies | GDPR | Přidat zprávu, PR článek | O nás, kontakty | Přidat firmu | Nabídka našich služeb | Inzerce-Dnes.cz | Práce v ČR | InfoDnes.cz
InfoDnes.cz
Sdružení regionálních portálů

Kraj Vysočina
HavlíčkůvbrodDnes.cz
JihlavaDnes.cz
TřebíčDnes.cz

Liberecký kraj
LiberecDnes.cz

Ústecký kraj
ÚstínadLabemDnes.cz

Plzeňský kraj
PlzeňDnes.cz

Jihočeský kraj
ČeskéBudějoviceDnes.cz

Jihomoravský kraj
BrněnskoDnes.cz

Olomoucký kraj
OlomoucDnes.cz

Zlínský kraj
ZlínDnes.cz

Moravskoslezský kraj
OstravaDnes.cz

Copyright © 1/2009-2024 M+MP spol. s r.o. InfoDnes.cz | Webdesign & webprogramming © PD | RSS InfoDnes