ČeskéBudějoviceDnes.cz
ČeskéBudějoviceDnes.cz » Kalendář akcí » Detail akce

Přidávání akcí do kalendáře bylo dočasně pozastaveno.
Pokud chcete propagovat svoji kulturní akci formou PR článku v našem zpravodajství kontaktujte nás zde.

PAGANINI - původní český muzikál

Kdy:
Čtvrtek 13.03.2014 od 19:30 hod
Kde:
DK Metropol -Divadelní sál , České Budějovice
Pořadatel:
Sdílet:

Autor muzikálu Milan Šebelík o muzikálu Paganini:
"V roce 2002 jsem napsal muzikál Paganini, jsem autorem libreta, hudby i textů. Předně tedy z důvodu toho, že sám jsem houslista a mám úctu k lidem, byť z jiných století, kteří v tomto oboru jsou nesmrtelní. A jedním z nich je právě Nicolo Paganini."

"V letošním roce jsem se rozhodl jej nacvičit a uskutečnit. Pojednává o jednom z největších a nejproslulejších houslistů všech dob."
"Jelikož v současné době vládnou jiné trendy než za dob Paganiniho, vsadil jsem hudbu do rockového pojetí, ale samozřejmě nechybí ani houslové party a klasická forma."
Příběh je založen na legendě o Paganinim, kdy byl vyhnán ze svého rodného Janova s nařčením, že se spolčil s ďáblem, což zapříčinila právě jeho geniální hra na housle a kytaru.
Též jeho neobvyklé vzezření díky Marfanovu syndromu. V příběhu nechybí ani romantické scény s jeho milovanou Clair, která jej provází celým životem a dává mu sílu bytí.
A opět ze skutečných análů se dozvídáme, že Paganini umírá osamocen a chudý v přítomnosti jen svých nejbližších. Nesměl být pohřben do hrobky z důvodu nařčení, kterého se mu dostalo místo ocenění. Ale s tím se potýkáme i v dnešní době.
Do řádného hrobu byl pohřben až 36 let po své smrti.
Cena vstupenky: 220 Kč

Upozornění: případné změny termínů akce a místa konání si ověřte na stránkách pořadatele !

Další akce v okolí



33,932209014893