ČeskéBudějoviceDnes.cz
ČeskéBudějoviceDnes.cz » Zpravodajství » Zprávy

Jihočeské marmelády získaly 6 medailí na mistrovství světa ve vaření marmelád

04.04.2018
PRACHATICE - Nejlepší marmelády v zemi se stále vaří v Prachaticích. Jozefína Růžičková se svojí značkou Rose Garden i letos zazářila na prestižní mezinárodní soutěži World´s Original Marmelade Awards. V konkurenci více než 3 tisíci marmelád z celého světa se celkem 6 jejích výrobků umístilo na stupních vítězů. Navázala tak na skvělý loňský úspěch, kdy si z ceremoniálu odnesla unikátní dvojitou zlatou medaili.
Ilustrační snímek | Foto: vokurka.cz
"Mám velikou radost ze všech ocenění. Konkurence byla letos opravdu výjimečná a o medailích rozhodovaly mnohdy i nepatrné detaily," popisuje Jozefína Růžičková. Odborná porota totiž každoročně hodnotí nejen chuť, ale také originální receptury, vzhled, vůni či konzistenci.

Soutěž Worlds Original Marmelade Awards se koná v britském Dalemain už od roku 2004. "Po celou dobu jsme svědky toho, jak láska k marmeládám a kreativita našich účastníků dokáží vzbudit zájem i o výrobky založené na nezvyklých chutích i surovinách," uvádí zakladatelka soutěže Jane Hasell-McCosh.

Jozefína Růžičková je toho důkazem. Ocenění si z Británie letos odvezla za tyto příchutě:
Pomeranč s kdoulí
Červený pomeranč s borovicovým sirupem
Taclé s červeným pomerančem
Klementinka s bergamotem
Bergamot s hořkou čokoládou
Citron a Fingerlime

Kdo je Jozefína Růžičková
Mladá žena, která si plní sny. Po mnohaleté práci v nadnárodní korporaci se odstěhovala na Šumavu, vyměnila klimatizovanou kancelář za ovocný sad a začala vařit domácí marmelády a džemy. Od léta do podzimu sbírá a zpracovává ovoce, probírá se desítkami kil pichlavých šípků a experimentuje s novými chutěmi.

V roce 2015 se poprvé zúčastnila prestižní soutěže Worlds Original Maramalade Awards, tehdy ještě v kategorii home-made. S prvními citrusovými marmeládami, co kdy uvařila, získala 2 bronzová místa. A rozhodla se sdílet svoji vášeň s okolím.

Pod značkou Rose Garden nyní vyrábí výběrové džemy, marmelády a bylinné sirupy. Nabízí jak známé české chutě jako jsou jahoda či borůvka, tak netradiční suroviny jako jsou šípky, bezinky, mirabelky nebo arónie. Vedle toho vymýšlí nové kombinace příchutí, například Citrón s levandulí nebo Pomeranč s fíky marinovanými v portském.

A právě díky takovým získala v roce 2016 celkem 8 medailí (už v kategorii profesionálů). Loni přidala dalších 9, z toho pět zlatých, jednu dvojitou zlatou a tři stříbrné. Letos sbírka cenných kovů rozšířila o 6 bronzových.

Worlds Original Maramalade Awards nejsou jedinou soutěží, kde výrobky Rose Garden bodují. Na světové soutěži Great taste získal loni na podzim její ručně vyráběný Fíkovohruškový džem s bílým karibským rumem nejvyšší možné ocenění v podobě tří hvězd. Šípkový džem s vanilkou pak získal dvě hvězdy a po jedné si odnesly i Borůvkovo bezinkový džem s vanilkou a Klementinková marmeláda.

Výrobky Jozefíny Růžičkové můžete koupit na farmářských trzích, foodfestivalech, vybraných obchodech a také na e-shopu www.dzemyrosegarden.cz.



Sdílet: Sdílet na Facebooku Sdílet na X

Fotogalerie:

Další články z rubriky Zprávy

Jihočeši posílají do soutěže Adapterra Awards 8 projektů z regionu

První tropický den tohoto roku přišel o dva měsíce dřív, než je obvyklé. Přesně to je ukázkou extrémů počasí, které nás v budoucnu čekají a které nás trápí již nyní. Sucho, přívalové deště, silný vítr, vlny veder, na takové projevy klimatické změny ...

Z Českých Budějovic se bude přes zimu létat do egyptské Hurghady

Cestovní kancelář Čedok přidává na zimní sezonu první destinaci z Českých Budějovic. Z jihočeského letiště začne létat ve spolupráci s leteckou společ ...

Na Písecku byl otevřen nový Památník holokaustu Romů a Sintů v Čechách

V letech u Písku byl slavnostně otevřen nový Památník holokaustu Romů a Sintů v Čechách. Naplnily se tak dlouholeté snahy přeživších, pamětníků, aktiv ...

Strojvedoucí z Tábora se už školí na nové vlaky, do provozu mají vyrazit v létě

Běží liška k Táboru, ale nenese pytel zázvoru, nýbrž učí strojvedoucí ovládat nové motorové vlaky, které v příštích měsících převezmou dopravu na něko ...

City Challenge 2024: Ukažme společně světu, jak bohatá a jedinečná příroda je v našich městech

Pokud budete od pátku do pondělí 26. - 29. 4. v Praze, Brně, Českých Budějovicích, Ostravě, na Uherskohradištsku a na Veselsku (region Veselí nad Mora ...





Neděle 28.4.2024
Jihočeský kraj
Další regiony »






Nastavení cookies | GDPR | O nás, kontakty | Přidat firmu | O regionu | Nabídka našich služeb | Inzerce-Dnes.cz | Práce v ČR | InfoDnes.cz
InfoDnes.cz
Sdružení regionálních portálů

Kraj Vysočina
HavlíčkůvbrodDnes.cz
JihlavaDnes.cz
TřebíčDnes.cz

Liberecký kraj
LiberecDnes.cz

Ústecký kraj
ÚstínadLabemDnes.cz

Plzeňský kraj
PlzeňDnes.cz

Jihočeský kraj
ČeskéBudějoviceDnes.cz

Jihomoravský kraj
BrněnskoDnes.cz

Olomoucký kraj
OlomoucDnes.cz

Zlínský kraj
ZlínDnes.cz

Moravskoslezský kraj
OstravaDnes.cz

Copyright © 1/2009-2024 M+MP spol. s r.o. InfoDnes.cz | Webdesign & webprogramming © PD | RSS InfoDnes