ČeskéBudějoviceDnes.cz
ČeskéBudějoviceDnes.cz » Zpravodajství » Zprávy

2. Bavorsko-česká burza firem

18.09.2018
Druhá Bavorsko-česká burza firem se 25. října 2018 zaměří na tyto obory: strojírenství, elektrotechnika, IT a automotive. České a bavorské firmy, vysoké školy a další organizace jsou opět zvány do Klatov. Mohou zde prezentovat své nabídky, poznat se s lidmi se stejným záměřením a podílet se na přeshraniční spolupráci. Též studenti a absolventi mohou využít příležitost zažít společný hospodářský region a informovat se u potenciálních zaměstnavatelů. Pro snadnou komunikaci a "networking bez hranic" jsou přítomni tlumočníci, které mohou výstavci i návštěvníci zdarma využít.
Pozvánka | Foto: plzensky-kraj.cz
Překonání hranic a usnadnění přeshraničního dialogu jsou společné cíle Evropského regionu DunajVltava a Niederbayern-Forum. Na základě toho vznikla myšlenka Bavorsko-české burzy firem, která podporuje hospodářskou spolupráci mezi Bavorskem a Českou republikou a dále ji rozvíjí. Spolupořadatelé jsou Průmyslová a obchodní komora Dolního Bavorska, Řemeslnická komora Dolní Bavorsko-Horní Falcko, Regionální hospodářská komora Plzeňského kraje, Jihočeská hospodářská komora a jako nový partner též Krajská hospodářská komora Karlovarského kraje.

"Burza firem je příležitost pro osobní kontakt s firmami, vysokými školami, hospodářskými komorami a dalšími institucemi. Z prvních kontaktů se vyvíjejí kooperace a ty přispívají celému hospodářskému regionu" vysvětluje Bertram Vogel, jednatel Niederbayern-Forum záměr akce.

"Již při první burze firem před rokem vznikla spousta konkrétních obchodních vztahů" zdůrazňuje Jaroslava Pongratz. "To dokazuje důležitost osobních kontaktů založených na důvěře mezi firmami, vysokými školami a dalšími organizacemi". Jako manažerka kontaktních sítí pro Bavorsko a Čechy působí u Evropského regionu Dunaj-Vltava v Evropském domě ve Freyungu. Z centra přeshraničního regionu podporuje české firmy, které mají zájem o zprostředkování kontaktů s Dolním Bavorskem a naopak.

Četné kooperace mezi německými a českými firmami přispěly v minulých letech k posílení konkurenceschopnosti na obou stranách hranice. Kvalita přeshraniční spolupráce dosáhla v Bavorsku i v Čechách vysoké hodnoty a burza firem ji má dále podpořit. Program druhé burzy firem v kulturním domě Družba v Klatovech je opět zajímavý a mnohostranný.

Firmy a vysoké školy představí best-practice příklady, jak úspěšně přeshraničně spolupracují a zprostředkují takto své zkušenosti a rady zajímajícím se firmám a startupům. Na následném veletrhu se budou prezentovat podniky z odvětví: strojírenství, elektrotechnika, IT a automotive a představí své produkty a služby.

Paní Pongratz popisuje mimořádnou službu pro návštěvníky: "Každá firma, která se zúčastní jako výstavce, bude představena popisem. V něm jsou mj. obsaženy firemní výkony a nabídky a také jaké partnery firma hledá. Tyto informace jsou zjištěny dopředu a mohou je využít dvojjazyčně všichni návštěvníci burzy firem."

Simultánní překlad přednášek, možnost využití tlumočníků pro bilaterální rozhovory během veletrhu a aktivní zprostředkování konkrétních kontaktů mezi českými a bavorskými firmami jsou další služby, které mohou výstavci i návštěvníci zdarma využít.

Účast je pro všechny výstavce i návštěvníky zdarma. Výstavci mohou využít stůl a plochu pro umístění roll-upu. Přihlášení předem je z organizačních důvodů bezpodmínečně nutné.

Lhůta pro přihlášení výstavců končí 12. října, pro návštěvníky 17. října 2018. Přihlášení je u paní Jaroslavy Pongratz na telefonním čísle 0049 170 8118194 nebo emailem j.pongratz@euregio-bayern.de.
Sdílet: Sdílet na Facebooku Sdílet na X

Další články z rubriky Zprávy

Prácheňský ošetřovatelský den se bude věnovat kráse ze všech stran

Strakonice - Tradiční setkání zdravotníků - Prácheňský ošetřovatelský den - se letos ve Strakonicích uskuteční už poosmnácté. Konference v Kulturním domě má motto "Krása je světlo v srdci ..." a zdravotní sestry z jihočeských nemocnici se na ni ...

ČSOB: Kyberzločinci se aktuálně vydávají za vaše známé ze sociálních sítí a hlásí: Vyhráli jste!

ČSOB varuje před dalším trikem kybernetických podvodníků. Opět berou útokem sociální sítě, ale používají nový trik. Oslovují lidi skrze jejich blízké. ...

Jihočeši posílají do soutěže Adapterra Awards 8 projektů z regionu

První tropický den tohoto roku přišel o dva měsíce dřív, než je obvyklé. Přesně to je ukázkou extrémů počasí, které nás v budoucnu čekají a které nás ...

Z Českých Budějovic se bude přes zimu létat do egyptské Hurghady

Cestovní kancelář Čedok přidává na zimní sezonu první destinaci z Českých Budějovic. Z jihočeského letiště začne létat ve spolupráci s leteckou společ ...

Na Písecku byl otevřen nový Památník holokaustu Romů a Sintů v Čechách

V letech u Písku byl slavnostně otevřen nový Památník holokaustu Romů a Sintů v Čechách. Naplnily se tak dlouholeté snahy přeživších, pamětníků, aktiv ...





Pátek 10.5.2024
Jihočeský kraj
Další regiony »






Nastavení cookies | GDPR | O nás, kontakty | Přidat firmu | O regionu | Nabídka našich služeb | Inzerce-Dnes.cz | Práce v ČR | InfoDnes.cz
InfoDnes.cz
Sdružení regionálních portálů

Kraj Vysočina
HavlíčkůvbrodDnes.cz
JihlavaDnes.cz
TřebíčDnes.cz

Liberecký kraj
LiberecDnes.cz

Ústecký kraj
ÚstínadLabemDnes.cz

Plzeňský kraj
PlzeňDnes.cz

Jihočeský kraj
ČeskéBudějoviceDnes.cz

Jihomoravský kraj
BrněnskoDnes.cz

Olomoucký kraj
OlomoucDnes.cz

Zlínský kraj
ZlínDnes.cz

Moravskoslezský kraj
OstravaDnes.cz

Copyright © 1/2009-2024 M+MP spol. s r.o. InfoDnes.cz | Webdesign & webprogramming © PD | RSS InfoDnes