ČeskéBudějoviceDnes.cz
ČeskéBudějoviceDnes.cz » Zpravodajství » Zprávy

Vyrazte na Lipno za zábavou i odpočinkem!

28.04.2023
Ať už hledáte místo pro relaxování nebo pořádné sportovní vyžití, Rodinný areál Lipno splňuje všechny parametry, které si jen budete přát. Služby na nejvyšší úrovni, krásná šumavská příroda a komfortní zázemí. To vše najdete na břehu lipenské přehrady.
Foto: lipno.info
Rodiny s dětmi budou mít zajištěný celodenní program na největším lesním hřišti na celé Šumavě. V oblíbeném Království lesa, na jehož návštěvníky čeká přes čtyřicet různých druhů atrakcí, se vyřadí úplně všichni. Dospělí i děti. S celou rodinou si zaskáčete na obřích trampolínách, vyzkoušíte si populární lanové mosty nebo se zabydlíte v bludišti loupežníka Godoše mezi mladými stromky. Zadovádět si můžete také na veverčí překážkové dráze či prozkoumáte vesničku pro malé skřítky.

V Malé lesní zoo zase najdete spoustu zvířátek, která vám zaručeně zvednou náladu a ocení vaši návštěvu. Čeká na vás veverka obecná, puštík obecný, nebo přítulné kozičky, které můžete naším krmením nakrmit a také se s nimi vyfotit. Připraveny jsou pro vás edukativní prvky všeho druhu, poslechnout si můžete třeba zvuky lesa nebo se podíváte do vnitra hmyzího hotelu. V království se prověří také vaši mrštnost, třeba na lesním hřišti pro velké atlety. Nové síly na další dovádění v Království lesa lze načerpat v Lesních dílnách Modřínek, které osloví malé i velké řemeslníky.

Jeden den na celé království nestačí, a proto jsem pro všechny připravili extra výhodné vstupy, aby si rodiny s dětmi mohly toto lesní hřiště užít na maximum.

Tím nejvýhodnějším je celosezonní vstupenka za 790 Kč.

"Ano, za pouhých 790 Kč můžete do Království lesa chodit klidně každý den od 29. dubna, kdy slavnostně otevíráme, až do konce října. Pro ty, co přijedou na letní dovolenou, máme vstupenku 3 ze 6, tedy vstupenku, která opravňuje ke třem vstupům během šesti po sobě jdoucích dnech", doplňuje generální ředitel lipenského areálu Matěj Kratochvíl.

Kochejte se z výšky 941 metrů nad mořem


Kousek od lesního hřiště najdete unikátní Stezku korunami stromů. Stezka vám umožní prozkoumat krásu šumavské přírody i krajiny a podívat se na něj z nové perspektivy. Projdete se po 675 metrů dlouhé stezce. Užijte si panoramatické výhledy na jezero Lipno a při dobré viditelnosti dohlédnete až na Alpy. Stezka korunami stromů na Lipně je zážitek, na který jen tak nezapomenete, a to třeba i díky adrenalinovým zastávkám nebo adrenalinové síti, kde si budete připadat jako že se vznášíte nad šumavskými stromy.

Neopakovatelnou atmosféru na ní zažijete také při letních koncertech, kdy řada známých interpretů vystoupí při západu slunce a užijete si hudební vystoupení s pořádným romantickým nádechem. Stezka byla první svého druhu v celé České republice a v létě oslaví už jedenácté narozeniny.

Pokud přemýšlíte, že vyrazíte jak do Království lesa, tak na Stezku korunami stromů, je pro vás připraven výhodný balíček. 3 v 1 obsahuje cenově výhodný vstup na Stezku i do Království a navrch přidává ještě kombinovanou třídenní jízdenku na lanovku Lipno Express a Stezkabus.

Kolem jezera s vybavením z půjčoven


Rodinný areál Lipno je připraven na každého, kdo si chce pořádně zasportovat. Vybrat si může třeba z řady cyklostezek, které vedou kolem lipenského jezera. Před tím by se ale měl zastavit v půjčovnách kol, které vám se vším pomohou a poradí. Co všechno si můžete vypůjčit? Takřka vše, na co si vzpomenete. Na výběr je z různých typů kol včetně těch elektrických, samozřejmě nechybí koloběžky, inline brusle a další příslušenství, bez kterého se neobejdete.

Dorazíte-li s vlastním vybavením, tak vůbec nevadí, že jste nestihli jarní servis, protože i s ním vám v půjčovnách rádi pomohou. Umožníme vám i zážitky z hladiny lipenského jezera. Skvěle je lze ochutnat z elektročlunu, motorového člunu, šlapadel, paddleboardů, veslic a dalších vodních plavidel, které si můžete vypůjčit.

Nejen rodiny s dětmi ocení možnost zapůjčení sjezdových koloběžek nacházejících se vedle Stezky korunami stromů. K nim vás pohodlně dopraví lanovka, ke koloběžce dostanete helmu a pak už si jen užíváte čtyřkilometrový nerušený sjezd. Trasa je upravená a bezpečná, vychutnáte si ji s kamarády i s celou rodinou.

Adrenalinovou jízdu zažijete na Lipně také v Bikeparku. Sjezdové trasy jsou prvotřídní zábavou na klopených zatáčkách, terénních vlnách, lavicích, kamenných polích a dřevěných lávkách. Vhodné jsou pro děti od 8 let, začátečníky i pokročilé.

Skvělou rodinnou zábavu je také zážitkový Singletrack Lipno. Sjedete si 5 km dlouhou, lesem vedenou cyklotrasu, která je určená přímo pro vás a vaše děti. Užijte si bezpečnou jízdu na kole trochu jinak, bez provozu v klidném prostředí lesa. Na stezce pojedete převážně z kopce, plynuje projedete po terénních vlnách a hravě zvládnete připravené klopené zatáčky.

A ubytování? Bez problémů. V nabídce je hotel Element hned u lanovky, a také jeden z nejlepších kempů na Lipně, Kemp Lipno Modřín.

Na Lipně je zkrátka a dobře nespočet možností a nezapomenutelných zážitků uprostřed šumavské přírody. Špičková gastronomie, skvělé služby a zábavný program pro celou rodinu jsou nejlepší pozvánkou do Rodinného areálu Lipno.

Autor: Mgr. Jiří Gruntorád
Sdílet: Sdílet na Facebooku Sdílet na X

Fotogalerie:

Další články z rubriky Zprávy

Jihočeši posílají do soutěže Adapterra Awards 8 projektů z regionu

První tropický den tohoto roku přišel o dva měsíce dřív, než je obvyklé. Přesně to je ukázkou extrémů počasí, které nás v budoucnu čekají a které nás trápí již nyní. Sucho, přívalové deště, silný vítr, vlny veder, na takové projevy klimatické změny ...

Z Českých Budějovic se bude přes zimu létat do egyptské Hurghady

Cestovní kancelář Čedok přidává na zimní sezonu první destinaci z Českých Budějovic. Z jihočeského letiště začne létat ve spolupráci s leteckou společ ...

Na Písecku byl otevřen nový Památník holokaustu Romů a Sintů v Čechách

V letech u Písku byl slavnostně otevřen nový Památník holokaustu Romů a Sintů v Čechách. Naplnily se tak dlouholeté snahy přeživších, pamětníků, aktiv ...

Strojvedoucí z Tábora se už školí na nové vlaky, do provozu mají vyrazit v létě

Běží liška k Táboru, ale nenese pytel zázvoru, nýbrž učí strojvedoucí ovládat nové motorové vlaky, které v příštích měsících převezmou dopravu na něko ...

City Challenge 2024: Ukažme společně světu, jak bohatá a jedinečná příroda je v našich městech

Pokud budete od pátku do pondělí 26. - 29. 4. v Praze, Brně, Českých Budějovicích, Ostravě, na Uherskohradištsku a na Veselsku (region Veselí nad Mora ...





Pátek 26.4.2024
Jihočeský kraj
Další regiony »






Nastavení cookies | GDPR | O nás, kontakty | Přidat firmu | O regionu | Nabídka našich služeb | Inzerce-Dnes.cz | Práce v ČR | InfoDnes.cz
InfoDnes.cz
Sdružení regionálních portálů

Kraj Vysočina
HavlíčkůvbrodDnes.cz
JihlavaDnes.cz
TřebíčDnes.cz

Liberecký kraj
LiberecDnes.cz

Ústecký kraj
ÚstínadLabemDnes.cz

Plzeňský kraj
PlzeňDnes.cz

Jihočeský kraj
ČeskéBudějoviceDnes.cz

Jihomoravský kraj
BrněnskoDnes.cz

Olomoucký kraj
OlomoucDnes.cz

Zlínský kraj
ZlínDnes.cz

Moravskoslezský kraj
OstravaDnes.cz

Copyright © 1/2009-2024 M+MP spol. s r.o. InfoDnes.cz | Webdesign & webprogramming © PD | RSS InfoDnes